Bestel hier het Bij-de-Handboek Buurtplaats

Conferentie Bouw je Buurtplaats

Buurtplaatsen. Een plek in een wijk of dorp waar mensen tot bloei komen, waar aandacht is, waar je mee kunt doen. De aanpak van Plaats de Wereld in Vries en Assen Bloeit start met de vraag: Heb je zin om mee te doen en mee te bouwen? Met succes, want er ontstonden bruisende en veelkleurige centra waarin mensen zich verbinden met elkaar en de omgeving. Met zorg voor alles wat groeit en bloeit.

Vrijdag 8 maart 2024 openden we onze deuren voor een conferentie: Bouw je Buurtplaats. 

Drie sociale initiatieven, Plaats de Wereld, Assen Bloeit en de samenmakerij, organiseerden deze dag vanuit de Sociale Agenda Drenthe. Een sprankelende dag vol ontmoeting, netwerken en leren. 

De succesvolle methodiek van Plaats de Wereld vormt het raamwerk van het meer recente initiatief Assen Bloeit, en droeg bij aan haar solide start. Dit mentortraject en intensief contact met gemeente en provincie zorgt voor duurzame samenwerking. Dit delen van kennis, netwerk en fondsen is precies wat de Sociale Agenda en andere partners voor ogen hebben. 

In de ochtend presenteerde Yvonne Westerhof het het Bij-de-Handboek Buurtplaats: een praktische handreiking voor startende buurtplaats-ondernemers.

Mensen die dromen van een buurtinitiatief in hun wijk of dorp? Werknemers  bij de gemeente of provincie? Ervaren sociaal ondernemers? Ze kwamen bij elkaar om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Hier vind je een korte videosamenvatting van de conferentie.

Vragen?

Neem per email contact op via info@bouwjebuurtplaats.nl of bel Plaats de Wereld of Assen Bloeit (zie Organisatoren).