De organisatoren

Conferentie Bouw je Buurtplaats wordt georganiseerd door Assen Bloeit, Plaats de Wereld en de samenmakerij.

We zijn te bereiken via info@bouwjebuurtplaats.nl of per telefoon bij Plaats de Wereld (Johan Westerhof) 0592-795340

Wij zijn een educatief activiteitencentrum rond leven dichtbij de natuur en de veelkleurige wereld.

Je vindt ons in het hart van Vries (Noord-Drenthe). Van harte welkom om inspiratie op te doen in een van de activiteiten of workshops, anderen te ontmoeten of te genieten van de mooie en lekkere dingen die op ons werelderf worden gemaakt. Ook als je een beschutte plek zoekt om de draad weer op te pakken ben je bij ons aan het goede adres. Wij geloven dat we alleen samen de wereld eerlijker en mooier kunnen maken. Samen komen we een heel eind!


Westerstraat 26a 

9481 CB Vries (Drenthe) 

info@plaatsdewereld.nl | plaatsdewereld.nl

Assen Bloeit wil een beweging zijn van mensen in de buurt en stad. Waar je merkt: ‘Ik mag er zijn’ en waar je tot bloei kunt komen. Die begint bij de ideeën, talenten, tijd en doelen van mensen. Vrijwilligers die graag koken vormen een restaurant team, handige mensen een hout-, textiel-, bloemen- of textielwerkplaats, anderen een mediateam of een bestuur.

De Open Hof is een warme plek, kloppend hart in de buurt met twintig teams, restaurant Boca boca, de GiftSjop, workshops en evenementen. We zien mensen weer lachen of eenzaamheid van schouders glijden. Mensen gezonder leven, dingen leren, vrienden worden, werk vinden en zorgen voor elkaar.

Sleutelbloemstraat 1

9404 GE Assen

info@assenbloeit.nl | assenbloeit.nl

de samenmakerij is opgericht om meer ‘groots collectief samen te maken’, dat wil zeggen, dat we allemaal (bewoners, ambtenaren, ondernemers en buitenlui) actiever deelnemen aan ‘ons Groningen’. Om zo: ‘Collectief [te] zoeken naar de innovaties en systeemveranderingen die nodig zijn, omdat doorgaan op dezelfde voet simpelweg geen optie meer is. 


de samenmakerij | Maartje ter Veen

Buurtbroedplaats Binnenstad-Oost

Nieuwe Sint Jansstraat 35

9711 VG Groningen